לא מחכים להצעת החוק בנושא: רכבת ישראל ומגן דוד אדום החלה בהתקנת דפיברילטורים (מפעמים-מכשירי החייאה) גם ברכבות הנוסעים עוד במהלך הליכי הצעת החוק.
מכשירי ההחייאה כבר מותקנים בכל 67 תחנות הנוסעים הפעילות, ובזכות הכשרה של צוותי התחנה לשימוש בהם, ניצלו חייהם של עשרות נוסעים אשר חוו אירועים לבביים בזמן השהייה בתחנה בשנים האחרונות
בחודשים האחרונים, ותוך שהיא מקדימה את הצעת החוק בנושא, החלה רכבת ישראל בהתקנתם של מפעמים, מכשירי ההחייאה לרכבות הנוסעים, ויחד עם מגן דוד אדום יותקנו בשבועות הקרובים בהדרגה כ-150 דפיברילטורים, כך שתתאפשר הענקת טיפול מציל חיים במקרה של אירוע לבבי במהלך הנסיעה ברכבת.
ברכבת ישראל מציינים כי בכל אחת מ-67 התחנות בפריסה ארצית מותקנים דפיברילטורים (מפעמים- מכשירי החייאה) לטובת הציבור במקרה הצורך. התקנת הדפיברילטורים במרחב תחנות הרכבת הוכיחה את עצמה כחיונית, ובשנים האחרונות הצילה את חייהם של עשרות נוסעים שחוו אירוע לבבי במהלך השהייה בתחנה. צוותי התחנה, וביניהם מנהלים, אחראי משמרת, דיילים אנשי ביטחון, וכמובן פקחי הרכבת, עוברים כולם הכשרה מיוחדת לשימוש במכשיר ההחייאה, על מנת שיוכלו להעניק שירות מציל חיים במקרה הצורך.
שיתוף הפעולה בין רכבת ישראל למגן דוד אדום הוא פרי שותפות ארוכת שנים שכללה בין היתר תרגילי חירום לפינוי פצועים ברכבות במלחמת 'חרבות ברזל', התקנת מכשירי החייאה בתחנות הרכבת, הדרכות לצוותי הרכבת, מבצעי התרמות דם, ופעילויות רבות נוספות שמטרתן אחת – הצלת חיי אדם.
ברכבת ישראל מזכירים כי במקרה של אירוע מסכן חיים יש לפנות לאחד מאנשי הצוות בתחנה או ברכבת, שאחראי על בטיחותם של הנוסעים ועבר הכשרה לטיפול ותפעול של מקרים מסוג זה. בנוסף לדפיברילטורים שיותקנו בקרוב ברכבות, בכל רכבת נוסעים קיימת ערכת עזרה ראשונה המכילה בין היתר מזרקי אפיפן למקרים של התקפי אלרגיה.
אלי בין מנכ"ל מד"א: "שיתוף הפעולה עם רכבת ישראל הוא ארוך שנים ובמהלכו הוצבו עשרות מכשירי מפעם בתחנות הנוסעים של רכבת ישראל ברחבי הארץ, מכשירים שהוכיחו הלכה למעשה שהם חיוניים והצילו חיים. במקרה של דום לב כל שניה קובעת וזמינות מכשיר המפעם היא ללא ספק אחד מהגורמים המשפיעים ביותר על הצלחת פעולות ההחייאה. התקנה של כ-150 מכשירי מפעם ברכבות הנוסעים המסיעות למעלה מרבע מיליון בני אדם בכל יום היא צעד גדול ומשמעותי שיסייע להציל חיים במקרה שם דום לב ברכבת נוסעת. אני מברך על שיתוף הפעולה עם רכבת ישראל ומקווה להמשיך עוד שנים רבות של פעילות משותפת".
יו"ר דירקטוריון רכבת ישראל, עו"ד משה שמעוני: "כל המציל נפש אחת, כאילו הציל עולם ומלואו", כחברה ציבורית שמסיעה כ-270 אלף נוסעים ביום, אני גאה להגיד כי ביטחונם ובטיחותם של נוסעינו נמצאים בראש סדר העדיפויות. לצד הכשרת נותני השירות ברכבת למתן סיוע מציל חיים לנוסעים במקרה הצורך, התקנת מכשירי ההחייאה על גבי רכבות הנוסעים הינו צעד מבורך שייתן לנו כלים נוספים להבטחת הגעת נוסעינו ליעדם לשלום".
מנכ"ל רכבת ישראל, שיקו זנה: "הצלת חיים היא ערך עליון. בזכות שיתוף פעולה מצוין בין מד"א לרכבת ישראל, הותקנו מכשירי ההחייאה בכל הרכבות, ובעזרתם יתאפשר לנו להעניק טיפול מציל חיים, באירועי חירום במהלך נסיעה רכבתית. תודה רבה לכל העוסקים במלאכה, ואיחולי בריאות איתנה לכל עם ישראל ולנוסעי רכבת ישראל".
קרדיט: דוברות מד"א